Annie Lööf är Årets digitala kommunikatör i Almedalen 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag utsågs Årets digitala kommunikatör i Almedalen av Springtime och Notified. Vinnare 2018 är Annie Lööf, andra platsen gick till KRIS och tredje platsen till RFSL. Günther Mårder tilldelades ett hederpris.

I år är det fjärde gången kommunikationsbyrån Springtime i samarbete med medie-bevakningsföretaget Notified utser en vinnare i kategorin Årets digitala kommunikatör i Almedalen. I år är även Resumé mediepartner och MQ sponsrar hederspriset. Tidigare år har superkommunikatören Günther Mårder, tagit hem vinsten och förr året vann Petter Stordalen.

Årets vinnare 2018 är i år Annie Lööf som tar hem priset med motiveringen:

Med en etablerad maktposition skapas förväntningar. Resurser förpliktigar. Vår första-pristagare förstår och förnyar receptet, är personlig men inte privat, nyfiken på att testa nya format, interagerar med andra plattformar och har förstått betydelsen av en bra bild. Det ger resultat. Hen twittrade den näst mest retweetade tweeten under veckan, är den överlägset mest omnämnda i Almedalen och en förebild inom politiken. Årets Digitala Kommunikatör i Almedalen 2018 är Centerpartiets Annie Lööf.

På andra plats kom KRIS med motiveringen:

När demokratin hotade Almedalen och det etablerade samhället brast kom de som tidigare stått utanför in för att hålla ihop. De har anpassat sin aktivitet i realtid och till kontext vilket gett ett enormt genomslag digitalt. Med ett tydligt budskap och agerande om att skapa trygghet vinner de inte bara vårt pris utan även våra hjärtan i sin ödmjuka revansch. Andra-pristagaren i Årets Digitala Kommunikatör 2018 är Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS).

På tredjeplats kom RFSL med motiveringen:

Under det tryck som vi alla har upplevt av nazisterna denna vecka så har några varit mer hårt pressade än oss andra. När mörka makter försökte tysta dem lyftes de fram i ljuset av andra aktörer både på plats och på nätet. Omvärlden bar fram tredjepristagaren i Årets Digitala Kommunikatör i Almedalen 2018 är RFSL.

Juryn vill även ge ett hederspris till Günther Mårder med motiveringen:

Kontinuiteten, intensiteten, kreativiteten imponerar år efter år. Vår pristagare visar vad som är möjligt, vad som är framtiden. Hen agerar i princip som en instruktör för oss andra: proffsig. produktiv och imponerande kvalitativ. Följ, notera, härma och det kommer att bli rätt. Hederspriset i Årets Digitala Kommunikatör 2018 går till vår allas förebild och Företagarnas Günther Mårder.

Förutom att utse Årets digitala kommunikatör har Springtime tillsammans med Notified dagligen publicerat sigitala spaningar och presenterat topplistor över resultat i de olika kanalerna.

Juryn bestod av

Karin Bäcklund, digital strateg, Springtime

Adam Hjort, Head of Sparkle (inom Notified)

Thomas Nilsson, tf webbchef på Resumé

Camilla Eriksson, retorisk och semiotisk analytiker, Retorikiska

Beata Wickbom, grundare Hej Digitalt

Här skriver Resumé om vinnarna!