Susana Friberg kan bli Årets Rookie!

Susana Friberg

Hallå där Susana Friberg som är nominerad till Årets Rookie i Spinn 2015. Först och främst stort GRATTIS till nomineringen som Årets rookie i årets upplaga av Spinn!

Vad har du för roll på Springtime idag?

Jag är PR konsult där mitt expertisområde är mediestrategier och medierelationer. Jag är även projektledare och driver främst projekt inom områden som marknads-PR, Public Affairs och företagskommunikation. Sedan nyligen är jag också ansvarig för Springtimes praktikrekrytering.

Hur känns det att vara nominerad till Årets Rookie?

Det känns fantastiskt kul och jag ser nomineringen som en vinst i sig.

Vilken typ av uppdrag engagerar dig? 

Jag tycker att man i alla uppdrag kan hitta det som engagerar en för egen del, vilket är charmen med konsultyrket då man kommer i kontakt med olika kunder och uppdrag som man annars inte skulle gjort i vanliga fall. Sedan kan jag tycka att det är extra intressant att få jobba med uppdrag som gör skillnad för samhället, då känner jag att man bidrar och får vara en del i att påverka till det positiva.

Vad motiverar dig?
Jag är en prestations – och resultatinriktad person och motiveras av tydliga mål att jobba mot, jag ger inte upp förrän
målet är uppnått och försöker alltid hitta nya väger om det inte går spikrakt första gången. Jag vill utvecklas och bli bättre på det jag gör och motiveras också av uppgifter som utmanar och att få känna att jag bidrar och påverka utfallet.

Har du några tips till andra unga personer som försöker etablera sig i PR-branschen?

Sätt mål. Utgå från vad du vill och sätt upp dina mål efter det, fundera på vad du behöver göra för att du ska nå dit. Få in en fot i branschen, nätverka, kontakta företag och människor som väckt ditt intresse, fråga om ni kan ta en lunch. För egen del var det så jag tog kontakt med Springtime vilket ledde till en praktikplats. För mig har det också varit otroligt betydelsefullt att ha en eller fler personer som jag kan bolla mina tankar och funderingar med så ett annat tips är att ha en mentor, någon som inspirerar, vägleder och delar sina erfarenheter med dig. Och våga fråga, var nyfiken och känn att det du gör är kul!

Vad är du mest stolt över från din tid här på Springtime? 

Ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat är arbetet som vi gjorde tillsammans med branschnätverket Ideell second hand (ISH). Det var helt fantastiskt att tillsammans få jobba med det och det blev ju bra, till slut. Vi är dessutom nominerade i Spinn för arbetet. Och i European Excellence Awards