Trevliga kollegor, gott kaffe och lite extra research

Ivana heter jag och kommer vara praktikant här på Springtime under tio veckor. Jag studerar i vanliga fall Medie- och kommunikationsvetenskap – PR, opinionsbildning och omvärld vid Göteborgs Universitet, men kommer närmast från Hongkong då jag tyckte att det verkade mer spännande att tillbringa hösten i skolböckerna där istället för på västkusten (no offence, Göteborg). Spännande var det minsann, men jag är inte här för att skriva om studentlivet, utan tanken är att jag ska uppdatera er om hur livet som praktikant här på Springtime är.

Jag är inne på min första vecka och än så länge är allt toppen. Kaffet smakar bra, kollegorna är trevliga och stämningen angenäm. Det känns som att människorna gillar varandra här, vilket ju är så himla viktigt. Jag har fått hjälpa till med lite allt möjligt under mina första dagar, såsom att ta kontakt med journalister, medverka på möten, göra skrivarbeten, göra research, göra research igen då jag loggades ut första gången och fick börja om efter två timmars arbete utan att ha sparat något. Aja, det hör väl till praktikant-rollen att klanta sig, försöker jag intala mig själv som tröst. Inte för att det kommer att upprepa sig, förstås, utan jag säger bara.

Det var lite kort om mig och om denna vecka. Mer ingående inlägg om livet på Springtime-kontoret lär komma framöver. Tills dess får ni ha det så bra!

Ivana Milovanovic, praktikant på Springtime