Springtime och Ideell Second Hand nominerade i Spinn 15

28 oktober, 2015

Springtime tillsammans med branschnätverket Ideell Second Hand (IHS) är nominerade i årets Spinn för vårt gemensamma arbete med att sänka momsen från 25 procent till noll procent moms för den ideella second hand-branschen. Det är ett arbete som det är lätt att vara stolt över. Så klart eftersom vi tillsammans lyckades ändra på beslutet, vilket inte är..

Case: Ideell Second Hand – #nollmoms

Bevara noll procent moms för ideell second hand Ideell second hand har alltid varit momsbefriad i Sverige. Men hösten 2014 beslutade Skatteverket att branschen skulle momsbeläggas med 25 procent. För flera organisationer som bedriver ideell second hand var beslutet en katastrof. Det innebar att de kraftigt skulle behöva skära ner sin verksamhet eller till och..

Den kreativa processen

Bildgooglar man ordet process så dyker det upp ett gäng kugghjul, steg för steg modeller eller cirkulära pilar som förklarar hur vi strukturerat landar i ett resultat. Ur min erfarenhet så är den kreativa processen inte lika ren och tydlig i sin utformning. Som i all kreativ verksamhet så startar alla projekt med en brief..

Case: Scouternas mångfaldsprojekt Värsta fördomen

25 februari, 2015

Öka kunskap om fördomar och motverka dem Springtime arbetar sedan ett par år tillbaka med Scouterna – en av Sveriges största barn- och ungdomsorganisationer med ca 62 000 medlemmar. Under 2014 fick vi förmånen att stötta projektet Värsta fördomen – ett normkritiskt och antirasistiskt projekt som Scouterna driver i syfte att öka kunskapen om vad fördomar..