Järvaveckan 2018 – en ny politisk plattform

8 juni, 2018

                      I morgon går Järvaveckan 2018 av stapeln. Det blir en fartfylld och lite extra lång vecka (10 dagar) på Spånga Idrottsplats som tillgängliggör det politiska samtalet på ett sätt som är såväl utmanande som hoppfullt. Precis som i Almedalen gästar varje partiledare arrangemanget och..

Löfvens klavertramp utnyttjades av andra partier

6 april, 2018

Springtimes och Notifieds rapport Det digitala valet för mars 2018 visar att SD fortsätter att dra ifrån vad gäller antalet följare/gillare i sociala medier. De inlägg som skapar mest engagemang på riksdagspartiernas Facebooksidor handlar inte om de viktiga valfrågorna (väljarna anger sjukvård, lag och ordning samt integration som viktigaste valfrågor) utan är kopplade till vår..

Reformer, reformer, reformer – välkommen till Valbar!

20 juni, 2017

Välkomna till Hallvarsson & Halvarssons Valbar i Almedalen onsdagen den 5 juli på Hästgatan 4, 2 tr! Temat för årets Valbar är reformer. Just nu lyser reformerna med sin frånvaro och dagens lösningar på problem verkar vara snabba istället för långsiktiga och effektiva. Därför har vi bjudit in topptjänstemän från finansdepartementet för att diskutera reformer, eller snarare de..

3 tips till partierna inför omladdning för extra val!

5 december, 2014

I morse medverkade jag i Gomorron Sverige för att diskutera extraval och det kampanjarbete som nu drar i gång igen. Här är tre tips som jag ger partierna som nu ska ladda om för en extra valkampanj och ett extra val. Det är aldrig bra att helt återanvända kampanjer. Även om det är kort om tid..

Almedalen – en underbar symbol för demokratin! (Och ja, det är dags att redan nu börja fundera på strategin för nästa år).

5 juli, 2014

Årets almedalsvecka lider mot sitt slut. Min kollega Anna har beskrivit intensiteten, allt det spännande och det roliga med den här veckan.  Det är ett fantastiskt fenomen och något ytterst ovanligt- att den politiska makten samlas och är så pass tillgängliga som de faktiskt är under de här dagarna. Almedalen är på så sätt ett..

Valrapport för maj

16 juni, 2014

Vår valrapport Det digitala valet visar att engagemanget för samtliga partier i sociala medier ökade starkt under maj. Alliansen ökade med knappt 12 procent medan de rödgröna ökade med drygt 19 procent i antal anhängare. Feministiskt initiativ har överlägset störst tillväxt under maj, med drygt 61 procents ökning. Näst störst ökning har Piratpartiet med knappt 33..

Älska valrörelse!

27 maj, 2014

Oj, vad vi älskar valrörelse! Timmar har ägnats åt att läsa analyser och uppdatera val.se för att se om det trillat in något nytt personkryss som kan förändra spelplanen. Som vanligt gjorde de stora statsbärande partierna rätt dåliga resultat, precis som i övriga Europa. Medan de mindre partierna med tydliga sakfrågor lyckades bättre. Några reflektioner..

Fi växer starkast i sociala medier

17 maj, 2014

Sociala nätverk har visat sig vara effektfulla som kampanjverktyg, och bidrar till att partierna med fetast kassa inte nödvändigtvis är de som hörs och syns mest. Vår färska undersökning om de politiska partierna och deras genomslag i sociala medier visar att Feministiskt initiativ ökat mest bland alla partier under april månad. Feministiskt initiativ står nu..

Kommunicera istället för att hålla tyst!

15 maj, 2014

Sverigedemokraterna lyckas ofta skapa en debatt kring sitt agerande. Det senaste är den kontroversiella kampanjen i Stockholms tunnelbana om tiggeri som upprört många. SL har fått svara på otaliga frågor om varför de tillåter affischeringen, valaffischer har blivit förstörda och några vill till och med förbjuda SD att uttrycka sig så som de gör. Det..

Rätt hashtagg och story kan vara en valvinnare!

8 maj, 2014

I valrapporten för april var det tydligt att få partier kommunicerar sakfrågor i sociala medier. Det är också endast Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet som lyckas med detta under den senaste mätperioden i april visar vår senaste rapport. I tider då ord som ”relevans” och att vara ”relevant för väljaren” florerar flitigt i de politiska korridorerna är detta en..