Partiernas lärdomar från den digitala valrörelsen

11 september, 2018

Trender i den digitala opinionsbildningen, skillnader från förra valrörelsen och hur partierna hanterade Twitterstormar och fake news, var några frågor som diskuterades när Springtime bjöd in till ett fullsatt frukostseminarium om den digitala valrörelsen. Till vår hjälp hade vi bjudit in Juan-Pablo Roa, budskapsstrateg (S), Martin Borgs, nationell digital valledare (M), Emma Fahlstedt, chef egna..

Annie Lööf är Årets digitala kommunikatör i Almedalen 2018

6 juli, 2018

                        Idag utsågs Årets digitala kommunikatör i Almedalen av Springtime och Notified. Vinnare 2018 är Annie Lööf, andra platsen gick till KRIS och tredje platsen till RFSL. Günther Mårder tilldelades ett hederpris. I år är det fjärde gången kommunikationsbyrån Springtime i samarbete med medie-bevakningsföretaget..

Integration engagerar väljarna på nätet

5 juli, 2018

Det märks tydligt att integration och invandring är väljarnas viktigaste valfrågor och frågor som engagerar. Junis rapport visar att valtemperaturen stiger ytterligare och det är diskussionen kring dessa frågor som driver engagemanget mest. Sverigedemokraterna är det riksdagsparti som nämns flest gånger i digitala kanaler under månaden men en stor del av inläggen är negativa. Integration..

Vi ses i Almedalen

1 juli, 2018

                    Politikerveckan i Visby närmar sig, och flera av oss på Springtime är på plats. Hör gärna av dig om du behöver hjälp, bolla en idé eller bara ta en kaffe! Team Springtime som är på plats i Almedalen: Erika Andersson Carina Walding Jessica Katz Karin..

Järvaveckan 2018 – en ny politisk plattform

8 juni, 2018

                      I morgon går Järvaveckan 2018 av stapeln. Det blir en fartfylld och lite extra lång vecka (10 dagar) på Spånga Idrottsplats som tillgängliggör det politiska samtalet på ett sätt som är såväl utmanande som hoppfullt. Precis som i Almedalen gästar varje partiledare arrangemanget och..

Löfvens klavertramp utnyttjades av andra partier

6 april, 2018

Springtimes och Notifieds rapport Det digitala valet för mars 2018 visar att SD fortsätter att dra ifrån vad gäller antalet följare/gillare i sociala medier. De inlägg som skapar mest engagemang på riksdagspartiernas Facebooksidor handlar inte om de viktiga valfrågorna (väljarna anger sjukvård, lag och ordning samt integration som viktigaste valfrågor) utan är kopplade till vår..

Reformer, reformer, reformer – välkommen till Valbar!

20 juni, 2017

Välkomna till Hallvarsson & Halvarssons Valbar i Almedalen onsdagen den 5 juli på Hästgatan 4, 2 tr! Temat för årets Valbar är reformer. Just nu lyser reformerna med sin frånvaro och dagens lösningar på problem verkar vara snabba istället för långsiktiga och effektiva. Därför har vi bjudit in topptjänstemän från finansdepartementet för att diskutera reformer, eller snarare de..

3 tips till partierna inför omladdning för extra val!

5 december, 2014

I morse medverkade jag i Gomorron Sverige för att diskutera extraval och det kampanjarbete som nu drar i gång igen. Här är tre tips som jag ger partierna som nu ska ladda om för en extra valkampanj och ett extra val. Det är aldrig bra att helt återanvända kampanjer. Även om det är kort om tid..

Almedalen – en underbar symbol för demokratin! (Och ja, det är dags att redan nu börja fundera på strategin för nästa år).

5 juli, 2014

Årets almedalsvecka lider mot sitt slut. Min kollega Anna har beskrivit intensiteten, allt det spännande och det roliga med den här veckan.  Det är ett fantastiskt fenomen och något ytterst ovanligt- att den politiska makten samlas och är så pass tillgängliga som de faktiskt är under de här dagarna. Almedalen är på så sätt ett..

Valrapport för maj

16 juni, 2014

Vår valrapport Det digitala valet visar att engagemanget för samtliga partier i sociala medier ökade starkt under maj. Alliansen ökade med knappt 12 procent medan de rödgröna ökade med drygt 19 procent i antal anhängare. Feministiskt initiativ har överlägset störst tillväxt under maj, med drygt 61 procents ökning. Näst störst ökning har Piratpartiet med knappt 33..