Springtime + CFL

18 januari, 2018

                  Min iver att få börja var stor. Jag fick en snabb rundtur av kontoret och känslan som ekade i väggarna var seriösa men av lekfulla toner. Det blir tydligt att kreativitetens mytomspunna värld är främjad på Springtime. Det känns att människorna brinner för sina uppdrag och..

Periscope är ute, nu är det musical.ly som gäller!

12 maj, 2016

Jag heter Ebba Bäcklund och jag har varit på Springtime under två veckor och testat på livet som praktikant. När jag kom hit trodde jag att jag skulle få agera springflicka och hämta kaffe och kopiera papper, men så fel jag hade. Jag har fått delta i flera olika projekt och bland annat hålla en presentation om..

Tio veckor går fort..

21 mars, 2016

Sista veckan äro kommen. Tio veckor på Springtime-kontoret har snart passerat och det är dags för mig att återvända till Göteborg och fördjupa mig i böcker och artiklar om strategisk kommunikation. Det har minst sagt varit en skillnad på att studera kommunikation och att utöva den praktiskt. Båda har sin charm, men jag fördrar nog..

Sol, utskick och fåfänga

11 mars, 2016

Kära bloggen, Vilken strålande dag, va! Solen skiner och det är fredag. Inte ens mitt dödliga skoskav som jag har på fem ställen kan få mig på dåligt humör när våren gör sig påmind på sättet som den gör idag. Jag kan inte förstå att det är fredag redan. Har jag ens varit här på..

Virtual Reality, Almedalen och offertskola

26 februari, 2016

Hej allihop! Imorse hade vi ett frukostseminarium här på kontoret tillsammans med Notified. Min handledare Karin, även känd som Springtimes digitala strateg, var en av paneldeltagarna och diskussionen som löd handlade hur man ska göra för att lyckas att nå ut i det digitala bruset under Almedalsveckan. Många handfasta tips gavs, såsom det klassiska, men..

Snickeri, semlor och Årets byrå!

12 februari, 2016

Halloj! Dags för ett blogginlägg igen. Hela två veckor sedan sist. Så vad har hänt sedan dess? Jag har fått snickra! Det kan ju anses som typisk praktikantgöra att få göra grejer som dessa, men alla vet ju att det bästa med IKEA (efter deras 5 kronors­korvar) är det händiga jobbet efteråt så det gjorde..

En vecka med PR-skola, medieträning och InDesign

29 januari, 2016

Ännu en vecka på Springtime-kontoret har passerat och tiden har bara sprungit iväg. Varje dag har sett olika ut och jag har gjort allt från att korrläsa texter, sköta kameran vid mediaträningar och fnulat med InDesign till att få konstiga blickar på IKEA när jag ensam gått runt och vinglat med två jättepåsar fyllda med..

Trevliga kollegor, gott kaffe och lite extra research

22 januari, 2016

Ivana heter jag och kommer vara praktikant här på Springtime under tio veckor. Jag studerar i vanliga fall Medie- och kommunikationsvetenskap – PR, opinionsbildning och omvärld vid Göteborgs Universitet, men kommer närmast från Hongkong då jag tyckte att det verkade mer spännande att tillbringa hösten i skolböckerna där istället för på västkusten (no offence, Göteborg)…

Den viktigaste tiden i mitt liv

22 januari, 2015

Jag heter Carl och är praktikant på PR-byrån Springtime i Stockholm. När jag skriver detta har jag varit här i exakt tre månader, fyra dagar fem timmar och sexton minuter, en kort tid i mitt liv men kanske den viktigaste hittills. Kaffekoppen är nästan tom och till vänster ligger ett block fullt med anteckningar och..

PR-skola för praktikanter

27 november, 2014

Under hösten startade jag ett nytt program för våra juniorkonsulter och praktikanter som vi kallar Springtimes PR-skola. Programmet är framtaget för att erbjuda teori under tiden som praktikant hos oss på Springtime, men även för att ge merkunskap för våra juniorkonsulter. Under tio veckor hålls varje vecka lektioner av våra konsulter inom allt ifrån kunskap om..