Public Affairs

För att framgångsrikt kunna driva ett förslag eller vända ett politiskt hot till en möjlighet krävs kunskap, idéer och argument – om hur besluten växer fram, om vilka som är beslutsfattare, om opinionen och argumenten.

Springtime har en omfattande erfarenhet från samhällsdebatt, kampanjer och politik på alla nivåer och har medarbetare med bakgrund i olika politiska läger. Vi utarbetar förslag till långsiktiga strategier lika gärna som vi tar itu med operativa insatser.

Partiernas lärdomar från den digitala valrörelsen

11 september, 2018

Trender i den digitala opinionsbildningen, skillnader från förra valrörelsen och hur partierna hanterade Twitterstormar och fake news, var några frågor som diskuterades när Springtime bjöd in till ett fullsatt frukostseminarium om den digitala valrörelsen. Till vår hjälp hade vi bjudit in Juan-Pablo Roa, budskapsstrateg (S), Martin Borgs, nationell digital valledare (M), Emma Fahlstedt, chef egna..

Vi vann European Excellence Awards

10 december, 2015

Springtime och branschnätverket Ideell Second Hand (ISH) tog igår kväll hem guld i kategorin Public Affairs i årets European Excellence Awards. Det var vårt gemensamma arbete med att sänka momsen från 25 procent till noll procent moms för den ideella second hand-branschen som uppmärksammades. Det känns superkul att vinna! Speciellt eftersom det är med ett arbete som vi är otroligt stolta över..

Springtime tog silver i Spinn

20 november, 2015

Springtime tog hem silver i kategorin Årets non-profit i Spinn. Tillsammans med kunden Ideell Second Hand lyckades vi genom vårt arbete sänka momsen från 25 procent till noll procent för den ideella second-hand-branschen och därmed rädda verksamheterna. Det känns superkul att vinna. Speciellt med ett arbete som är så lätt att vara stolt över. Så klart eftersom vi tillsammans..

Vi är nominerade i European Excellence Awards!

9 november, 2015

Springtime och branschnätverket Ideell Second Hand (ISH) är nu också nominerade i kategorin Public Affairs i årets European Excellence Awards. Det är vårt gemensamma arbete med att sänka momsen från 25 procent till noll procent moms för den ideella second hand-branschen som uppmärksammas. Det är ett arbete som vi är mycket stolta över eftersom det är ett arbete som verkligen gör skillnad..

Springtime och Ideell Second Hand nominerade i Spinn 15

28 oktober, 2015

Springtime tillsammans med branschnätverket Ideell Second Hand (IHS) är nominerade i årets Spinn för vårt gemensamma arbete med att sänka momsen från 25 procent till noll procent moms för den ideella second hand-branschen. Det är ett arbete som det är lätt att vara stolt över. Så klart eftersom vi tillsammans lyckades ändra på beslutet, vilket inte är..

Case: Ideell Second Hand – #nollmoms

Bevara noll procent moms för ideell second hand Ideell second hand har alltid varit momsbefriad i Sverige. Men hösten 2014 beslutade Skatteverket att branschen skulle momsbeläggas med 25 procent. För flera organisationer som bedriver ideell second hand var beslutet en katastrof. Det innebar att de kraftigt skulle behöva skära ner sin verksamhet eller till och..

Godnatt – andra kvällen

5 juli, 2011

Visby bjöd på måndagen på en riktigt vacker kväll, bra väder och vindstilla. Trots det förvandlades gräsmattan vid Almedalens hotell till en riktigt skräckinjagande plats för andra kvällen i rad. I skenet av eldar berättade kvällens lägereldsledare Johan Norberg en ruskig skräckhistoria. Den utspelade sig inte i framtiden, utan här och nu. Men följderna innebar..

Några tankar om politisk kommunikation

4 juli, 2011

Dagens första seminarium i Almedalen blev Yougovs seminarium om sidbytarna. KG Bergström modererade ett samtal med Lena Smedsaas och Ilija Batljan som båda numera jobbar utanför politiken. I stort var det ett bra seminarium, men jag saknade flera perspektiv på PR-branschen som jag tror förklarar varför så pass många attraheras av den.

Public affairs och sociala medier är morgondagens spetskompetens inom investor relations

10 mars, 2010

Postningen ursprungligen publicerad i Springtimes nyhetsbrev. Lars Wahlström, mer bekant som Walle bland vänner och branschkollegor, är mannen som både grundat och ägt ett antal kommunikationsbyråer och dessutom drivit krog i Stockholms utkant. Sedan hösten leder Walle arbetet med att utveckla Springtimes Investor Relations-erbjudande och arbetar som seniorkonsult inom finansiell kommunikation. Han känner Springtime väl..