Springtime nominerade till European Excellence Awards!

3 november, 2017

            Vi på Springtime har blivit nominerade i European Excellence Awards i klassen för Employer Branding and Recruiting för vårt arbete med PVF. Det är väldigt roligt att bli nominerade för något som många personer på Springtime är involverade i. Det är dessutom en viktig fråga som i grund och botten handlar om att få..

Vad är content marketing? Här är svaret

9 maj, 2016

Frågan ”vad är content marketing” fortsätter att ställas, trots att det pratats länge om ämnet. Orsaken är att för många okunniga eller lyckosökare konstant sprider fel svar på frågan. Så glöm alla vaga svar om ”storytelling” eller det luddiga ”reklam som man gillar” – här är den riktiga definitionen, hämtad från min och Pontus Staunstrup..

Så piffar du din LinkedInprofil

7 januari, 2015

LinkedIn har idag drygt 2 miljoner svenska användare och är ett professionell nätverk för yrkessamma personer, ett socialt CV där man också kan samla rekommendationer och så kallade endorsements som kan intyga din expertis. Ett nätverk med fokus på arbetslivet snarare än privatlivet, och kanske finns det en viss sanning i uttrycket att man fördriver tid på Facebook medan..

Att bygga talespersoner och personliga varumärken digitalt

7 november, 2014

I morse hade vi ett frukostseminarium här på Springtime som handlade om hur man bygger talespersoner och personliga varumärken. Morgonens huvudperson var Arne på Posten som tagit en expertroll inom e-handel och på så sätt hjälpt till att förändra synen på Postnord. Vad många kanske inte vet är att det var min kollega Erik Boltjes som tillsammans med Arne satte Arne..

Vad är ditt Brand Manifesto?

16 april, 2014

Är du duktig på att fotografera?  Förra veckan fick jag den frågan av en medarbetare på Springtime. Mitt svar blev något i stil med ”duktig och duktig, men jag har fotat en del”. Då fick jag frågan om jag i allmänhet är försiktig med att säga vad jag är bra på. Frågan gav mig en..

Obama mellan två ormbunkar

21 mars, 2014

Barack Obama är ute på offensiven för att försöka få så många som möjligt att teckna upp sig för den nya sjukförsäkringen på Healthcare.gov innan den 31 mars. Ett ganska oväntat grepp var att han förra tisdagen dök upp i Zach Galafianakis webbshow ”Between two ferns” på funnyordie.com. ”Between two ferns” är en väldigt rolig..

Älska podcasts!

2 mars, 2014

Jag lyssnar på podcasts säkert två timmar om dagen. Ljud har en stor fördel när i konkurrens med annan medieanvändning. Det är givetvis att man kan ta del av det samtidigt som man gör annat och i princip vart man än befinner sig. Tack vare ett brett utbud av Podcasts kan man nu, precis som..